Húsvéti tojások
(tojásos recept)
Balázsy Nóra receptje
Húsvéti tojások (tojásos recept)
Ismét egy régi receptet hozok, ugyanis az előző Anyasütis dörmi macis piskótám receptje ugyanúgy működik az új éléskamra vegán keltes liszttel De most maci helyett húsvéti tojásokat készítettem Ugyanúgy megtölthető pudinggal, én most ezt a lépést kihagytam.
Recept:
Hozzávalók 6 db tojáshoz: 2 tojás, 50 g szirupos édesítő (vagy más ízlés és diéta szerinti édesítő), 20 g olvasztott kókuszolaj, 50 g frissen facsart narancslé, 70 g növényi tejszín, 60 g Éléskamra vegán kelt sütik és piskóta lisztkeverék, 5-6 g Éléskamra foszfátmentes sütőpor, 2 tk kakaópor
A piskótához a tojást, a szirupot, a kókuszolajat, a narancslevet és a növényi tejszínt alaposan kikevertem, majd hozzáadtam a sütőport és a lisztet. Pár percet hagytam pihenni, hogy sűrűsödjön a tészta. Ezután egy másik tálba kimértem 2 tk kakaóport és ehhez kivettem a tésztából 3-4 evőkanálnyit, alaposan összekevertem a kakaóval. A kakaós masszát egy zacskóba töltöttem, pici lyukat vágtam rá és megtöltöttem a mélyedéseket. Ezután a tészta másik felét belekanalaztam a formába. 180 fokon sütöttem 20 percet.
Éléskamra vegán kelt sütik és piskóta lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-vegan-keltes-sutemeny-piskota-glutenmentes
Válogass további termékeink közül is: