Gluténmentes, vegán, kovászos lángos
Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje:
Gluténmentes, vegán, kovászos lángos
Hozzávalók : 250 g Éléskamra vegán kelt sütik és piskóta lisztkeverék
1tk só
150 g Éléskamra vegán kovász
https://anyasutireceptek.blog.hu/2019/05/06/anyasuti_kovasz
20g paleolaj, vagy oliva olaj
annyi víz, hogy könnyen kezelhető, lágy tésztát kapjunk
olaj a sütéshez
Elkészítés : a hozzávalókat alaposan gyúrd össze, a vizet apránként adagolva hozzá.
Pihenentesd a tésztát letakarva egy éjszakán át.
Oszd a tésztát 5 egyenlő részre, majd gombocokat formálva, enyhén olajos felületen nyújtsd ki.
Bő, forró olajban mindkét oldalát süsd (világos) aranybarnára.
Ízlés szerint tálald.
Éléskamra vegán kelt sütik és piskóta lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-vegan-keltes-sutemeny-piskota-glutenmentes
Válogass további termékeink közül is:
http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop