Csíkos kalács
(Éléskamra vegán, tojásmentes, vegán, élesztőmentes)
Balázsy Nóra receptje
Hozzávalók: 40 g olvasztott kókuszolaj, 240 g növényi tej, 80 g cocomas, 140 g Éléskamra vegán kelt sütik és piskóta lisztkeverék, 220 g Éléskamra Vegán házi fehér kenyér lisztkeverék, 10 g sütőpor, 100 g szirupos édesítő (vagy más ízlés és diéta szerinti édesítő), a végén 20 g kakaó, 20 g Anyasüti keltes sütemény lisztkeverék
Elkészítés: A kókuszolajat megolvasztottam, majd hozzáadtam a tejet, cocomast, édesítőt, sütőport. Legvégül pedig a kétféle lisztet és kézi mixer dagasztószárával alaposan elkevertem pár perc alatt.(Ekkor még nagyon lágy a tészta) A tésztát elfeleztem és az egyik feléhez hozzáadtam 20 g kakaóport, a másik feléhez 20 g Anyasüti keltes sütemény lisztkeveréket. (A tészta fele kb. 400 g) Hűtőben pihentettem 20-30 percet. Ezután minimálisan lisztezett felületen óvatosan átgörgettem mindkét tésztát és sodrófával kinyújtottam mindkét tésztát kb ujjnyi vastag téglalap alakra. A fehér tésztára ráhelyeztem a kakaós tésztát és óvatosan feltekertem. (Végig csak nagyon minimális lisztet használtam, hogy utána összetapadjon majd a két tészta) Sütőpapírral bélelt kenyér sütőformába helyeztem. 200 fokon sütöttem 20 percet, majd 180 fokon 60 percet. Az utolsó 5 perc előtt lekentem pici mézzel, amit pici vízzel hígítottam.
Éléskamra Vegán házi fehér kenyér lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-vegan-hazi-kenyer-lisztkeverek-glutenmentes
Éléskamra vegán kelt sütik és piskóta lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-vegan-keltes-sutemeny-piskota-glutenmentes
Válogass további termékeink közül is:
http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop