Éléskamra vegán magvas bagett
(Mindenmentes)
Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
1 csomag Éléskamra Vegán házi fehér kenyér lisztkeveréket, a csomagoláson megadott élesztőmentes recept szerint, kókuszolaj helyett olíva olajjal kevertem össze, majd pihentettem.
A tésztát 2 egyenlő részre osztottam, majd enyhén lisztezett felületen megformáztam a bagetteket.
A gyúrólapra szórtam 1 kk. arany lenmagpelyhet, 1 kk. szezámpelyhet és 1 kk lenmagpelyhet, majd alaposan (teljesen) beleforgattam, így jól bele tapadtak a tésztába. Így nem kellett lekenni semmivel sem, hogy rátapadjanak, és le sem szóródik.
Ízlés szerint más magvakat is lehet használni.
Bagett sütő formába, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe téve, 200°C-ra előmelegített sütőben 20 percig, majd 180°C-on további 30 percig sütöttem.
Rácson teljesen kihűtöttem.
Éléskamra Vegán házi fehér kenyér lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-vegan-hazi-kenyer-lisztkeverek-glutenmentes
Válogass további termékeink közül is:
http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop