Gluténmentes-vegán fahéjas tekercs
Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
250 g Éléskamra vegán kelt sütik és piskóta lisztkeverék
40 g diéta szerinti édesítő
270 ml víz
10 ml friss citromlé
20 g kókuszolaj
Töltelék:
kókuszolaj
por édesítő (aki ropogósabban szereti, kristályossal is készítheti)
őrölt fahéj
Elkészítés: A tészta hozzávalóit alaposan összekevertem, majd 10 percet pihentettem.
Enyhén lisztezett felületen átgyúrtam, és 1 cm vastag, téglalap alakúra nyújtottam a tésztát.
Vékonyan megkentem kókuszolajjal, és megszórtam ízlés szerint, fahéjjal elkevert édesítővel.
Két oldalról (szemközti oldalról) feltekertem, majd 1 cm vastag szeletekre vágtam.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180°-ra előmelegített sütőben, (sütőtől függően) kb.:20 percig sütöttem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Éléskamra vegán kelt sütik és piskóta lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-vegan-keltes-sutemeny-piskota-glutenmentes
Válogass további termékeink közül is: