Linzer
(tojásos recept, mandula nélkül)
Balázsy Nóra receptje
Hozzávalók (kb. 4-5 db-hoz): 1 tojás, 15 g szirupos édesítő (vagy más ízlés és diéta szerinti édesítő), 30 g olvasztott kókuszolaj, 90 g Éléskamra vegán palacsinta és keksz lisztkeverék
A kókuszolajat megolvasztottam, majd hozzáadtam az olajat, az édesítőt, legvégül pedig a lisztet. Alaposan elkevertem, majd fél órát hűtőben pihentettem. Hűtőből kivéve és átgyúrva nagyon könnyen kezelhető, rugalmas tésztát kapunk. Lisztezett felületen átgyúrtam, kinyújtottam és szaggattam. 180 fokon sütöttem kb. 12 percet. Amikor kihűltek lekvárral összeragasztottam.
Éléskamra vegán palacsinta és keksz lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-vegan-palacsinta-keksz-lisztkeverek-glutenmentes
Válogass további termékeink közül is: