Lasagne palacsintatésztából
(tojásos)
Balázsy Nóra receptje:
Lasagne palacsintatésztából ( tojásos)
Hozzávalók 4-5 darab vastagabb palacsintához (25 cm átmérőjű sütőben sütöttem): 3 tojás, 100 ml növényi tej, 120 g Éléskamra vegán palacsinta és keksz lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
Egy tálba mértem a három tojást és a lisztet, majd ráöntöttem a tejet és csomómentesre kevertem. 10 perc pihentetés után, közepes lángon 5 db palacsintát sütöttem.
A szószhoz fél kg darált húst pici olajon megpirítottam, mikor megpirult és elfőtte a levét, akkor hozzáöntöttem két paradicsomkonzervet. Fűszereztem: só, bors, fokhagyma, bazsalikom, oregáno, babérlevél. Fedő alatt, lassú tűzön főztem 45-50 percet.
Összeállítottam a lasagnet, egy 16x24 cm-es jénai tálban. A palacsintákat a tepsi méretére vágtam. Sorrend: pici szósz, palacsinta, szósz, sonka, reszelt sajt. Így rétegeztem sorba amíg el nem fogyott. A tetejére palacsinta került. 180 fokos sütőben sütöttem 30 percet.
Éléskamra vegán palacsinta és keksz lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-vegan-palacsinta-keksz-lisztkeverek-glutenmentes
Válogass további termékeink közül is: