Ropogós tortilla chips
( tojásmentes, élesztőmentes)
Balázsy Nóra receptje:
Hozzávalók: 5 g olvasztott kókuszolaj, 40 g víz, 50 g Éléskamra Vegán házi fehér kenyér lisztkeverék, só, ízlés szerint fűszerek
Elkészítés: Egy tálban kimértem a kókuszolajat és mikróban megolvasztottam, majd hozzáadtam a fűszereket és a vizet. Legvégül a lisztet adtam hozzá és kézi mixer dagasztószárával alaposan elkevertem. Pár perc pihentetés után lisztezett szilikonos nyújtólapon (ami betehető sütőbe) nagyon vékonyra kinyújtottam, majd felvágtam. A nyújtólapot egy tepsire helyeztem és 180 fokos sütőben sütöttem 12-14 percet. A végén már figyelni kell mert könnyen megéghet.
Éléskamra Vegán házi fehér kenyér lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-vegan-hazi-kenyer-lisztkeverek-glutenmentes
Válogass további termékeink közül is:
http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop