Hortobágyi húsos palacsinta
( tojásos recept)
Balázsy Nóra receptje:
Hozzávalók a palacsintához: 4 db tojás, 400 ml növényi tej, 160 g Éléskamra vegán palacsinta és keksz lisztkeverék
25 cm átmérőjű palacsinta sütőben kb 10 db palacsintát sütöttem.
Töltelék: Egy hagymát apróra vágtam és megdinszteltem, hozzátettem még apróra vágott paradicsomot és paprikát, majd összeturmixoltam. Ezen megpirítottam fél kg darált húst, közben sóztam, borsoztam. Amikor megpirult akkor megszórtam egy evőkanál pirospaprikával és felöntöttem fél liter vízzel, majd fedő alatt puhára főztem. Amikor megpuhult leszűrtem, a húst félreraktam, a levét pedig tovább főztem 2 dl növényi tejszínnel, amit előtte 20 g szóráshoz, sűrítéshez való liszttel kikevertem (http://www.paleonagykereskedes.hu/Eleskamra-Szorasra-surite…). Amikor kész lett a szósz 3-4 evőkanálnyit a húshoz kevertem és megtöltöttem a palacsintákat, a többi szaft pedig a tetejére került tálaláskor.
Éléskamra vegán palacsinta és keksz lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-vegan-palacsinta-keksz-lisztkeverek-glutenmentes
Válogass további termékeink közül is: