Éléskmara Magenta Gluténmentes csoda a családnak.

Éléskamra magenta receptek

Epres „túrógombóc” (tojásos recept)

2019. május 14. - Anyasütireceptek

Epres „túrógombóc”

 

epresturogomboc.jpg

 

Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje

Epres „túrógombóc”

Hozzávalók:

50 dkg totu, vagy túró

15 dkg Éléskamra vegán panírozó keverék

csipet só

3 M-es tojás

Morzsához:

2 evőkanál olvadt zsiradék

10 dkg Éléskamra vegán panírozó keverék

Töltelékhez: ízlés szerint eper

Öntethez: édesítővel elkevert növényi tejszín, vagy tejföl

Elkészítés: a totut, vagy túrót a tojásokkal, csipet sóval és a panírozó keverékkel alaposan gyúrd össze, majd lefedve legalább 2 órát pihented a hűtőben, de legjobb egy éjszakán át.

Az olvadt zsiradékon enyhén pirítsd meg a morzsát.

Vizes kézzel formázz gombócokat, melyeket eperrel tölts meg. (Ha nagyobb eprek, vágd kisebb darabokra!)

Forrásban lévő vízben, miután a gombócok feljöttek a víz felszínére, még 2-3 percig főzd, attól függően mekkora gombócok.

Miután megfőttek a gombócok, forgasd meg a pirított morzsában és édesített növényi tejszínnel, vagy tejföllel tálald.

Jó étvágyat hozzá!

Éléskamra vegán panírozó keverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-vegan-panirozo-keverek-glutenmentes

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

A bejegyzés trackback címe:

https://eleskamravegan.blog.hu/api/trackback/id/tr5514825620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása