Epres „túrógombóc”
Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Epres „túrógombóc”
Hozzávalók:
50 dkg totu, vagy túró
15 dkg Éléskamra vegán panírozó keverék
csipet só
3 M-es tojás
Morzsához:
2 evőkanál olvadt zsiradék
10 dkg Éléskamra vegán panírozó keverék
Töltelékhez: ízlés szerint eper
Öntethez: édesítővel elkevert növényi tejszín, vagy tejföl
Elkészítés: a totut, vagy túrót a tojásokkal, csipet sóval és a panírozó keverékkel alaposan gyúrd össze, majd lefedve legalább 2 órát pihented a hűtőben, de legjobb egy éjszakán át.
Az olvadt zsiradékon enyhén pirítsd meg a morzsát.
Vizes kézzel formázz gombócokat, melyeket eperrel tölts meg. (Ha nagyobb eprek, vágd kisebb darabokra!)
Forrásban lévő vízben, miután a gombócok feljöttek a víz felszínére, még 2-3 percig főzd, attól függően mekkora gombócok.
Miután megfőttek a gombócok, forgasd meg a pirított morzsában és édesített növényi tejszínnel, vagy tejföllel tálald.
Jó étvágyat hozzá!
Éléskamra vegán panírozó keverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-vegan-panirozo-keverek-glutenmentes
Válogass további termékeink közül is: