Keltes fánk
tojásmentes
Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje:
Ma én is fánkot sütöttem, az új Éléskamra vegán kelt sütik és piskóta lisztkeverékből tojásmentesen.
250 g lisztkeveréket összekevertem 1 csomag gluténmentes élesztővel, 1 csapott tk cukorral (az élesztő miatt), 40 g eritrittel.
Hozzá kevertem 230 ml vizet, 10 ml friss citromlét, és 20 g kókuszolajat, majd 15 percig pihentettem.
Átgyúrtam a tésztát Éléskamra szórásra használható liszten.
http://www.paleonagykereskedes.hu/Eleskamra-Szorasra-surite…
Kinyújtottam 1,5 cm vastagra, majd kiszaggattam.
A fánkok egyik oldalán, újaddal készíts bemélyedést, majd ez kerüljön először a bő, közepesen forró kókuszolajba.
Közepes lángon, lefedve süsd aranybarnára. A fánkok második oldalának sütésekor már nem kell lefedni.
Ízlés szerint cukormentes lekvárral és édesítővel tálaltam.
Éléskamra vegán kelt sütik és piskóta lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-vegan-keltes-sutemeny-piskota-glutenmentes
Válogass további termékeink közül is: