Fahéjas „csomó”
Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje:
Fahéjas „csomó”
Nagyon nagy dicséretet kaptam ma ezért a sütiért. � Kislányom (3 éves) megkóstolta, és mire egyet megevett, kb. 30-szor mondta el, hogy „nagyon finom, anya ez nagyon finom”! Miután az elsőt megette: „anya ez nagyon finom volt… ez miért ilyen finom? Holnap is sütsz?” � (Nem szokott áradozni az ételről. ) Kell ennél több?
250 g Éléskamra vegán kelt sütik és piskóta lisztkeverék keverj össze 30-40 g diéta szerinti édesítővel, 1 tojással, 20 ml citromlével, 240 ml vízzel és 20 g olvadt zsiradékkal.
Pihentesd a tésztát 15 percet.
Lisztezett felületen gyúrd át, majd nyújtsd ki 0,5 cm vastag hosszúkás téglalappá.
Olvasztott zsiradékkal vékonyan kend meg, majd a tészta felét szórd meg ízlés (és diéta) szerint elkevert fahéjas édesítővel.
Hajtsd rá a másik felét, majd sodrófával nyújtsd ki ismét 0,5 cm vastagra.
Vágd fel hosszában 2cm széles csíkokra.
A hosszú csíkokat tekerd 2 ujjad köré, majd a végét rejtsd a „tekercs” közepébe.
Sütőpapírral bélelt tepsibe téve, kend le olvasztott zsiradékkal és 200°C-ra előmelegített sütőben 20 percig süsd.
Tölthetitek ízlés szerint mákkal, dióval, kókusszal, kakaóval...
Rácson hűtsd ki.
Éléskamra vegán kelt sütik és piskóta lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-vegan-keltes-sutemeny-piskota-glutenmentes
Válogass további termékeink közül is: