Fánk
(tojásos, élesztőmentes recept)
Balázsy Nóra receptje:
Fánk (tojásos, élesztőmentes recept)
Ilyen lett a tegnapi fánk recept alapján készült élesztőmentes változat A recept ugyanaz, csak az élesztőt vettem ki
Hozzávalók: 250 g Éléskamra vegán kelt sütik és piskóta lisztkeverék , 25 g méz, 25 g olvasztott kókuszolaj, 1 tojássárgája, késhegynyi só, 250 ml langyos növényi tej
Elkészítés: Minden nedves hozzávalót a liszthez öntöttem és egyből elkezdtem kézi mixer dagasztószárával dagasztani. 5 percig dagasztottam. Ilyenkor a tészta még nagyon lágy, ragacsos, de pihentetés után jobb lesz. Fél órát pihentettem. Ezután lisztezett szilikonlapra borítottam, de már nem gyúrtam át. Óvatosan egy nagy gombócot formáztam belőle és ujjnyi vastagra kinyújtottam. Egy kör alakú kiszúróval kiszúrtam, ezután közepesen forró olajban kisütöttem őket.
Éléskamra vegán kelt sütik és piskóta lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-vegan-keltes-sutemeny-piskota-glutenmentes
Válogass további termékeink közül is: