Hatlapos (tojásos recept)
Balázsy Nóra receptje
Már napok óta elkezdtem a húsvéti próbasütéseket Nálunk hatlapos mindenképpen lesz az ünnepek alatt
Hozzávalók (ebből az adagból 2 nagy majdnem gáztepsi méretű lap lesz, amiket harmadoltam, így lesz 6 lapom): 100 g olvasztott kókuszolaj, 60 g szirupos édesítő (vagy más ízlés és diéta szerinti édesítő), 120 ml növényi tej, 2 tojás, 270 g Éléskamra vegán kelt sütik és piskóta lisztkeverék, 10 g Éléskamra sütőpor
Először a kókuszolajat megolvasztottam mikróban, majd hozzáadtam a szirupot, a tejet és a tojást. Legvégül pedig a sütőport és a lisztet. Egy kézi habverővel alaposan elkevertem, ekkor még nagyon lágy a tészta. 30 percet hűtőben pihentettem. Ezután lisztezett felületen óvatosan átgyúrtam, kettéosztottam és mindkettőt nagyjából gáztepsi méretre kinyújtottam. Mindenképpen olyan lapon nyújtsuk amin sütni is lehet, hogy csak át kelljen húzni a tepsire. 180 fokon sütöttem kb 10 percet. Mikor kihűlt mindkét lapot harmadoltam, így lett 6 lapom.
Krém: 100 g növényi tej, 100 g növényi tejszín, 20 g Éléskamra szórásra, sűrítésre használható lisztkeverék, 40 g kakaópor, 40 g szirupos édesítő (vagy más ízlés és diéta szerinti édesítő), 20 g kókuszolaj
Minden hozzávalót egy lábasba mértem és alacsony lángon, folyton kevergetve felfőztem. Kihűtöttem, majd megkentem vele a lapokat.
A kész süteményt pár órára hűtőbe tettem, hogy könnyen tudjam szeletelni.
Éléskamra vegán kelt sütik és piskóta lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-vegan-keltes-sutemeny-piskota-glutenmentes
Válogass további termékeink közül is:
http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop