Tojás, glutén és hozzáadott cukormentes derelye
Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
ojás, glutén és hozzáadott cukormentes derelye
Hozzávalók 3 főre:
250 g Éléskamra vegán nokedli és házi tészta lisztkeverék
150-170 ml víz
csipet só
Töltelékhez: sűrű szilvalekvár
Morzsához:
2 ek olvadt zsiradék
15 dkg Éléskamra vegán panírozó keverék
Szóráshoz: por édesítő
Elkészítés: a tészta hozzávalóit gyúrd össze, és lefedve pihentesd 20 percig. (Annyi vízzel gyúrd össze, hogy könnyen gyúrható tésztát kapj!)
A morzsát pirítsd meg a zsiradékon.
A pihentetett tésztát enyhén lisztezett felületen gyúrd át és nyújtsd ki 2mm vastagra.
7 cm átmérőjű szaggatóval szaggasd ki a tésztát.
Egyenként töltsd meg szilvalekvárral, és félbehajtva a tésztakorongok széleit nyomkodd össze.
Addig ismételd amíg el nem fogy a tészta.
Enyhén sós forrásban lévő vízben, miután feljöttek a víz felszínére, még 2 percig főzd a derelyéket.
Leszűrve forgasd bele a morzsába.
Ízlés szerint, édesítővel megszórva tálald.
Éléskamra vegán nokedli és házi tészta lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-vegan-nokedli-teszta-lisztkeverek-glutenmentes-anyasuti
Éléskamra vegán panírozó keverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-vegan-panirozo-keverek-glutenmentes
Válogass további termékeink közül is: