Éléskmara Magenta Gluténmentes csoda a családnak.

Éléskamra magenta receptek

Pizzás csiga (tojásos, élesztőmentes)

2019. március 29. - Anyasütireceptek

Pizzás csiga

(tojásos, élesztőmentes)

 

pizzascsiga.jpg

Balázsy Nóra receptje:

Hozzávalók: 200 g Éléskamra vegán kelt sütik és piskóta lisztkeverék, 150 g cocomas, 4 g Éléskamra sütőpor, 20 g olvasztott kókuszolaj, 1 tojás, só, ízlés szerint fűszerek

Először megolvasztottam a kókuszolajat, majd hozzáadtam a tojást, a cocomast és a sütőport. Szórtam rá bőven sót és fűszereket, mivel a cocomas miatt enyhén édeskés a tészta. Legvégül a lisztet adtam hozzá és kézi mixer dagasztószárával pár percet kevertem. 10 perc pihentetés után lisztezett szilikonlapon kinyújtottam, megkentem paradicsomszósszal, sonkával, sajttal és kaliforniai paprikával töltöttem. Feltekertem, majd ujjnyi vastagságra felszeleteltem. 180 fokon sütöttem 30 percet.

Édes csigákhoz is jó a tészta, mivel a töltelék amúgy is ízlés szerinte édesítve van és a tészta is enyhén édes a cocomas miatt, ezért pluszba már nem is tettem a tésztába semmit.

 

Éléskamra vegán kelt sütik és piskóta lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-vegan-keltes-sutemeny-piskota-glutenmentes

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

Gofri szendvics ( tojásos recept)

Gofri szendvics

(tojásos recept)

gofriszendvicstojasos.jpg

Balázsy Nóra receptje:

Hozzávalók: 1 tojás, 40 g Éléskamra vegán palacsinta és keksz lisztkeverék, 25 g növényi tej, 5 g olvasztott kókuszolaj, só, fűszerek, ízlés szerint kerülhet bele apróra vágott sonka, reszelt sajt

A tojásokat kettéválasztottam és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá vertem. A sárgájához adtam először az olvasztott kókuszolajat, a tejet, végül a lisztet és az egészet alaposan kikevertem egy kézi habverővel. A legvégén óvatosan beleforgattam a tojásfehérjét. 10 percet pihentettem majd kevertem még bele reszelt sajtot, apróra vágott sonkát, kaliforniai paprikát. Pár perc alatt megsütöttem, majd sonkával, sajttal megtöltöttem.

Éléskamra vegán palacsinta és keksz lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-vegan-palacsinta-keksz-lisztkeverek-glutenmentes

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

Éléskamra magenta pizza

Éléskamra magenta pizza

 

pizzaderecskeine.jpg

Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje:



A csomagoláson megadott 1 adagÉléskamra vegán kelt sütik és piskóta  lisztkeveréket, a (csomagoláson megadott) recept szerint összegyúrtam és pihentettem.

2 felé osztottam, enyhén lisztezett felületen átgyúrtam, majd egyenként kör alakúra nyújtottam.
Ízlés szerinti feltéttel, és éven túl érlelt cheddar sajttal megszórva, 200°C-ra előmelegített sütőben kb.: 20 perc alatt készre sütöttem.
Most bolognai ragú feltéttel készítettem.

Éléskamra vegán kelt sütik és piskóta lisztkeverékmegvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-vegan-keltes-sutemeny-piskota-glutenmentes

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

Sós tekercs ( tojásos)

Sós tekercs

(tojásos)

 

sostekercs.jpg

 

Baláyzs Nóra finomsága:

Gyors reggeli ötlet, szendvics helyett 

Hozzávalók: 1 tojás, 25 g víz, 40 g Éléskamra vegán palacsinta és keksz lisztkeverék, só, fűszerek

Elkészítés: Egy tálba ütöttem a tojást, sóztam, fűszereztem. Majd hozzáadtam a vizet és a lisztet és alaposan kikevertem. Pár perc pihentetés után, enyhén olajozott palacsintasütőben megsütöttem a lepényt. Ízlés szerint tölthető. Én most sonkát, sajtot tettem bele.

Éléskamra vegán palacsinta és keksz lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-vegan-palacsinta-keksz-lisztkeverek-glutenmentes

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

Grízgaluska leves

Grízgaluska leves

grizgaluska.jpg

 

Derecskeiné Horváth Zsuzsa remeke:

 

Grízgaluska leves

A legfinomabb grízgaluska, amit eddig kóstoltam! Nem fő szét, finom puha. Ízesíthetjük friss zöldfűszerekkel is.

Grízgaluska : 1 M-es tojást csipet sóval, és 2 púpos ek.

Éléskamra vegán panírozó keverékkel keverj össze, majd lefedve hagyd állni legalább 1 órát.

2 répát, 1 zöldséget, 1 szál szárzellert, 10 cm póréhagymát vágj apróra.
2ek. zsiradékon pár percig párold a zöldségeket, így a répától szép színe lesz a levesnek.
Adj hozzá 20-30dkg kisebb kockára vágott csirkemell filét, és pirítsd feheredésig. 
Öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje és ízesítsd sóval.
Amikor megfőttek a zöldségek és a hús, a levesbe mártott kávéskanállal szaggasd a levesbe a galuskákat.
Miután feljöttek a leves tetejére, még 2-3 percig főzd.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Éléskamra vegán panírozó keverék

http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-vegan-panirozo-keverek-glutenmentes

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

Mini tejes kiflik ( tojásmentes, élesztőmentes)

Mini tejes kiflik

( tojásmentes, élesztőmentes)

 

minitejeskifliu.jpg

 

 

Balázsy Nóra receptje

Mini tejes kiflik (tojásmentes, élesztőmentes)

Sütés napján kívül ropogós, belül puha, másnapra finom puha mini kiflik.

Hozzávalók 8 db mini kiflihez: 20 g olvasztott kókuszolaj, 120 g növényi tej, 40 g cocomas, 180 g Éléskamra Vegán házi fehér kenyér lisztkeverék, 4 g sütőpor, pici só

Elkészítés: A kókuszolajat megolvasztottam és hozzáöntöttem a növényi tejet, cocomast. Rászórtam a sütőport, végül hozzáadtam a lisztet és a sót. Kézi mixer dagasztószárával pár perc alatt összekevertem. 10 perc pihentetés után olajos kézzel összedolgoztam, majd nagyon pici szóróliszttel megszórt szilikonos nyújtólapon kör alakúra kinyújtottam. (Tényleg csak minimális lisztet szórtam alá, mert különben a liszttől nem sül össze a kifli belseje) 8 részre vágtam és egyenként feltekertem. 180 fokos sütőben sütöttem kb 25-30 percet.

Éléskamra Vegán házi fehér kenyér lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-vegan-hazi-kenyer-lisztkeverek-glutenmentes

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

Sport szelet ( tojásos, élesztőmentes)

Sport szelet

( tojásos, élesztőmentes)

 

sport_szelet.jpg

 

Balázsy Nóra receptje:

 

Új liszt, régi recept  A régi Anyasütis sport szelet recept remekül működik az új keltes liszttel  Nagyon puha kakaós tészta lesz belőle, még finomabb mint az előző változat  Én most csak fél adagot csináltam, ebből 1 nagy gáztepsi méretű lap lett, azt negyedeltem.

Hozzávalók (1 nagy gáztepsi méretű laphoz): 120 g Éléskamra vegán kelt sütik és piskóta lisztkeverék, 1 tojás, 30 g szirupos édesítő (vagy más ízlés és diéta szerinti édesítő), 50 g olvasztott kókuszolaj, 15 g kakaó, 60 ml növényi tej, 5 g sütőpor

Elkészítés: Először megolvasztottam a kókuszolajat, majd hozzáadtam a tojást, az édesítőt és a tejet. Ezután a sütőport szórtam bele, így egy picit elkezdett kipezsegni, majd a kakaót és a lisztet. Alaposan összekevertem egy kézi habverővel. Ekkor még nagyon lágy, ragacsos a massza. Fél órára hűtőbe tettem, majd óvatosan kiborítottam lisztezett szilikonlapra. Még mindig ragacsos volt picit, a lisztezett felületen óvatosan egy gombócot formáztam belőle, majd kinyújtottam gáztepsi méretre. (Jól nyújtható, már nem ragacsos, nem kell két sütőpapír között nyújtani) 180 fokon sütöttem 10-12 percet. Mikor kihűlt négy részre vágtam, megtöltöttem csokipudinggal, a tetejére pedig csokiszószt készítettem.

Csokis krém:
1 zacskó csokipuding, 3 dl növényi tej, 40 g szirupos édesítő, 20 g kakaó
A pudingport kikevertem a tejjel, majd hozzáadtam a szirupot és a kakaóport és felfőztem.

A tetejére csokit kevertem ki maimoni receptje alapján (nyírfacukor helyett mézzel készítettem)

Éléskamra vegán kelt sütik és piskóta lisztkeverék

http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-vegan-keltes-sutemeny-piskota-glutenmentes

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

Lasagne

Lasagne

 

lasagnederecskei.jpg

Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje:

 

Hozzávalók a tésztához: 
200 g Éléskamra vegán nokedli és házi tészta lisztkverék
2 M-es tojás
40-50 ml víz (jól gyúrható tészta legyen)
2 nagy csipet só
A tészta hozzávalóit összegyúrtam és 30 percig pihentettem.

60 dkg darált húst 2 ek. zsiradékon fehéredésig pirítottam.
Felöntöttem 0,5 l cukormentes, sűrített paradicsommal, és 1 dl vízzel.
1 ek. szárított vöröshagymával, sóval, oregánóval és 2 csipet kakukkfűvel ízesítettem.
2 dl mandulatejet sűrűre főztem 3 ek. Éléskamra Szórásra, sűrítésre használható liszttel.
Sóztam, borsoztam és őrölt szerecsendióval ízesítettem. Végül a húsos ragúhoz kevertem.
A tésztát lisztezett felületen átgyúrtam és 3 részre osztottam.
Egyenként kinyújtottam 20 X 20 cm-es lappá.
20 X 20 cm-es hőálló tálat kikentem olíva olajjal.
Rétegeztem: alulra tészta, majd ragú, legfelül ragú, végül éven túl érlelt sajt.
200 °C-ra előmelegített sütőben 35 percig sütöttem.

Éléskamra vegán nokedli és házi tészta lisztkverék

http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-vegan-nokedli-teszta-lisztkeverek-glutenmentes-anyasuti

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

Lasagne palacsintatésztából ( tojásos)

Lasagne palacsintatésztából

(tojásos)

 

lasagnebalazsypalacsinta.jpg

Balázsy Nóra receptje:

Lasagne palacsintatésztából ( tojásos)

Hozzávalók 4-5 darab vastagabb palacsintához (25 cm átmérőjű sütőben sütöttem): 3 tojás, 100 ml növényi tej, 120 g Éléskamra vegán palacsinta és keksz lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:


Egy tálba mértem a három tojást és a lisztet, majd ráöntöttem a tejet és csomómentesre kevertem. 10 perc pihentetés után, közepes lángon 5 db palacsintát sütöttem.

A szószhoz fél kg darált húst pici olajon megpirítottam, mikor megpirult és elfőtte a levét, akkor hozzáöntöttem két paradicsomkonzervet. Fűszereztem: só, bors, fokhagyma, bazsalikom, oregáno, babérlevél. Fedő alatt, lassú tűzön főztem 45-50 percet.

Összeállítottam a lasagnet, egy 16x24 cm-es jénai tálban. A palacsintákat a tepsi méretére vágtam. Sorrend: pici szósz, palacsinta, szósz, sonka, reszelt sajt. Így rétegeztem sorba amíg el nem fogyott. A tetejére palacsinta került. 180 fokos sütőben sütöttem 30 percet.

 

Éléskamra vegán palacsinta és keksz lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-vegan-palacsinta-keksz-lisztkeverek-glutenmentes

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

Kókuszos csiga (tojásos, élesztőmentes)

Kókuszos csiga

( tojásos, élesztőmentes)

 

kokuszos_csiga.jpg

 

Balázsy Nóra remeke:

Hozzávalók: 200 g Éléskamra vegán kelt sütik és piskóta lisztkeverék, 150 g cocomas, 4 g Éléskamra sütőpor, 20 g olvasztott kókuszolaj, 20 g szirupos édesítő, 1 tojás

Először megolvasztottam a kókuszolajat, majd hozzáadtam a tojást, az édesítőt, a cocomast és a sütőport. Legvégül a lisztet adtam hozzá és kézi mixer dagasztószárával pár percet kevertem. 10 perc pihentetés után lisztezett szilikonlapon kinyújtottam, megkentem a kókuszkrémmel. Feltekertem, majd ujjnyi vastagságra felszeleteltem. 180 fokon sütöttem 30 percet.

Kókuszkrém: 1 doboz cocomas, 30 g szirupos édesítő, 50-60 g kókuszreszelék. Egy lábasban összekevertem és lassú tűzön pár perc alatt felfőztem.

 

Éléskamra vegán kelt sütik és piskóta lisztkeverék

http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-vegan-keltes-sutemeny-piskota-glutenmentes

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

 

Éléskamra magenta bagett

Éléskamra bagett

 

bagett.jpg

 

Derecskeiné Horváth Zsuzsa szépsége:

Az új Éléskamra Házi fehér kenyér lisztkeverékből, a csomagoláson lévő (élesztőmentes) recept szerint összegyúrtam a tésztát, majd pihentetés után lisztezett felületen átgyúrtam, és attól függően, hogy mekkora bagetteket szeretnék, elosztottam a tésztát és megformáztam.

Éles késsel 3 helyen kissé bevágtam, lekentem kókuszolajjal, és 180°C-ra előmelegített sütőben 35 percig sütöttem.
Rácson kihűtöttem.

Próbáljátok ki, nagyon finom!

 

Éléskamra Vegán házi fehér kenyér lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-vegan-hazi-kenyer-lisztkeverek-glutenmentes

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

Ropogós tortilla chips (tojásmentes, élesztőmentes)

Ropogós tortilla chips

( tojásmentes, élesztőmentes)

 

ropogos_tortilla_chips.jpg

Balázsy Nóra receptje:

Hozzávalók: 5 g olvasztott kókuszolaj, 40 g víz, 50 g Éléskamra Vegán házi fehér kenyér lisztkeverék, só, ízlés szerint fűszerek

Elkészítés: Egy tálban kimértem a kókuszolajat és mikróban megolvasztottam, majd hozzáadtam a fűszereket és a vizet. Legvégül a lisztet adtam hozzá és kézi mixer dagasztószárával alaposan elkevertem. Pár perc pihentetés után lisztezett szilikonos nyújtólapon (ami betehető sütőbe) nagyon vékonyra kinyújtottam, majd felvágtam. A nyújtólapot egy tepsire helyeztem és 180 fokos sütőben sütöttem 12-14 percet. A végén már figyelni kell mert könnyen megéghet.

Éléskamra Vegán házi fehér kenyér lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-vegan-hazi-kenyer-lisztkeverek-glutenmentes

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

 

Tojásos nokedli

Tojásos nokedli

 

tojasosnokedli.jpg

 

Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje

 Tojásos nokedli

250 g Éléskamra vegán nokedli és házi tészta lisztkveréket összekevertem 7 g sóval, 2 M-es tojással és 90 ml vízzel.
Amíg a főzővíz felforrt pihent a tészta.
Pár csepp olajat és kevés sót tettem a főző vízbe.
A kiszaggatott nokedlit 2-3 percig főztem, majd leszűrtem. (Nem öblítettem le!)
Kevés zsiradékra öntöttem, sóval felvert tojást, majd hozzá kevertem a nokedlit is, és készre sütöttem.
Ecetes, fejes salátával tálaltam.

Éléskamra vegán nokedli és házi tészta lisztkverék

http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-vegan-nokedli-teszta-lisztkeverek-glutenmentes-anyasuti

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

 

Banános-csokis kelt muffin

Banános-csokis kelt muffin

bananos-csokis_kelt_muffin.jpg

Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje:

Banános-csokis kelt muffin

Hozzávalók:

250 g Éléskamra vegán kelt sütik és piskóta lisztkeveréket összekevertem 30 g diéta szerinti édesítővel.
2 db (közepes) villával összetört banánt elkevertem 1 M-es tojással, 10 ml friss citromlével, 250 ml vízzel és 20 g kókuszolajjal.

Elkészítés:


A száraz és a folyékony hozzávalókat alaposan összekevertem és kevertem hozzá minden mentes csokicseppet ízlés szerint. (Minden mentes, apróra vágott csoki is jó!)
Muffin formát kibéleltem papírral és elosztottam benne a tésztát. (11db jött ki ebből a mennyiségből.)
A tetejét még megszórtam csokicseppel.
180°C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütöttem. 
A formából kiszedve rácson kihűtöttem.


Tapadásmentes muffin formában papír nélkül is szépen megsüt. (Kikentem vékonyan kókuszolajjal.)

 

Éléskamra vegán kelt sütik és piskóta lisztkeverék

http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-vegan-keltes-sutemeny-piskota-glutenmentes

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

Medvehagymás és natúr (sós) kelt „párnák” (tojásmentes)

Medvehagymás és natúr (sós) kelt „párnák”

(Tojásmentes)

 

medvehagymasnaturparnak.jpg

 

Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje:

Ízlés szerint lehet fűszerezni, vagy magokkal turbózni. Most van a medvehagyma szezon, így most azzal ízesítettem.

Hozzávalók:

250 g Éléskamra Vegán Kelt sütik és pista lisztkeveréket a csomagoláson megadott (sós) élesztős recept szerint összekevertem a többi hozzávalóval. 
2 részre osztottam, és egyik feléhez, hozzá kevertem 1 nagy marék apróra vágott medvehagymát.


Enyhén kiolajozott tapadásmentes, szögletes formában elosztottam a tésztát. (Kb.: félig raktam a formákat.)
180°C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütöttem, majd rácson hagytam kihűlni.

Éléskamra vegán kelt sütik és piskóta lisztkeverék

http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-vegan-keltes-sutemeny-piskota-glutenmentes

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

Fasírt :)

Fasírt

 

fasirt.jpg

Klochányné Izsó Tíme receptje :)

Hozzávalók:

1kg darált hús
2 fej apróra vágott vagy darált hagyma
4 tojás

Éléskamra vegán panírozó keverék


Fűszerek (só, bors, piros paprika, szárított petrezselyem)

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd a panírban megforgatva forró zsiradékban aranybarnára sütjük. 

Pillanatok alatt elfogyott 

Éléskamra vegán panírozó keverék

http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-vegan-panirozo-keverek-glutenmentes

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

 

Mini hamburger zsemle (tojásos recept)

Mini hamburger zsemle

(élesztőmentes, tojásos recept)

A képen a következők lehetnek: étel

 Balázsy Nóra receptje

 

Nagyon puha 

Hozzávalók (4 db mini zsemléhez): 20 g olvasztott kókuszolaj, 60 ml növényi tej, 20 g rizstejszín, 10 g szirupos édesítő (vagy más ízlés és diéta szerinti édesítő) , 1 tojás, pici só, 4 g sütőpor, 170 g Éléskamra Vegán házi fehér kenyér lisztkeverék (Rizstejszín helyett cocomas-al is lehet készíteni, akkor elég 160 g liszt)

Elkészítés: Egy tálba kimértem a kókuszolajat és mikróban megolvasztottam, ezután hozzáadtam a tejet, tejszínt, édesítőt, tojást, sót és sütőport. Legvégül a lisztet öntöttem hozzá és kézi mixer dagasztószárával pár perc alatt alaposan kikevertem. Ekkor még nagyon lágy, ragacsos a tészta. Pár percet pihentettem, utána óvatosan kiöntöttem lisztezett szilikonos nyújtólapra és csak átgörgettem rajta, hogy egy gombócot kapjak. Nem gyúrtam át, nem is lehetne, mert nagyon lágy a massza, de így lesz nagyon puha zsemlénk élesztő hozzáadása nélkül. A gombócot négy részre vágtam és óvatosan zsemléket formáztam belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem és kézzel lenyomkodtam hogy lapos legyen, picit meg fog emelkedni. 180 fokon sütöttem 20 percet. Félidőben lekenhető növényi tejjel, paradicsomszósszal vagy tojással és pici szezámmagot szórtam rá.

 

Éléskamra Vegán házi fehér kenyér lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyátótól:

http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-vegan-hazi-kenyer-lisztkeverek-glutenmentes

Válogass toábbi termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

 

Mini banános-csokis croissant (tojásmentes, élesztőmentes)

Mini banános-csokis croissant

(tojásmentes, élesztőmentes)

minibananoscsokis.jpg

Balázsy Nóra Receptje:

Na van még valaki olyan bátor rajtam kívül, hogy követi a street kitchen oldalát?  Ott raktak ki tegnap egy banános-csokis croissant réteslapból. Mihelyst megláttam azonnal akartam  Úgyhogy gyors gondolkodás hogyan kivitelezzem. A keltes lisztem természetesen pont most fogyott el, úgyhogy nem volt mit tenni kenyér liszttel pótoltam  A szükség nagy úr Brutálisan finom lett  

Hozzávalók 8 db mini kiflihez: 20 g olvasztott kókuszolaj, 120 g növényi tej, 40 g cocomas, 70 g Éléskamra Vegán keltes sütemény liszt, 110 g Éléskamra Vegán házi kenyér lisztkeverék, 4 g sütőpor, 50 g szirupos édesítő (vagy más ízlés és diéta szerinti édesítő)

Elkészítés: A kókuszolajat megolvasztottam és hozzáöntöttem a növényi tejet, cocomast és a mézet. Rászórtam a sütőport, végül hozzáadtam a kétféle lisztet. Kézi mixer dagasztószárával pár perc alatt összekevertem. 10 perc pihentetés után olajos kézzel összedolgoztam, majd nagyon pici szóróliszttel megszórt szilikonos nyújtólapon kör alakúra kinyújtottam. (Tényleg csak minimális lisztet szórtam alá, mert különben a liszttől nem sül össze a kifli belseje) 8 részre vágtam és mindegyik közepére házi csokikrémet kentem és banán szeletet raktam. 180 fokos sütőben sütöttem kb 25-30 percet.

 

ÉLÉSKAMRA VEGÁN HÁZI FEHÉR KENYÉR LISZTKEVERÉK megvásárolható közvetlenül a gyártótól

http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-vegan-hazi-kenyer-lisztkeverek-glutenmentes

Válogass további termékeink közül is:

http://glutenmenteslisztek.hu/glutenmentes-webshop

 

süti beállítások módosítása