Pizzás csiga
(tojásos, élesztőmentes)
Balázsy Nóra receptje:
Hozzávalók: 200 g Éléskamra vegán kelt sütik és piskóta lisztkeverék, 150 g cocomas, 4 g Éléskamra sütőpor, 20 g olvasztott kókuszolaj, 1 tojás, só, ízlés szerint fűszerek
Először megolvasztottam a kókuszolajat, majd hozzáadtam a tojást, a cocomast és a sütőport. Szórtam rá bőven sót és fűszereket, mivel a cocomas miatt enyhén édeskés a tészta. Legvégül a lisztet adtam hozzá és kézi mixer dagasztószárával pár percet kevertem. 10 perc pihentetés után lisztezett szilikonlapon kinyújtottam, megkentem paradicsomszósszal, sonkával, sajttal és kaliforniai paprikával töltöttem. Feltekertem, majd ujjnyi vastagságra felszeleteltem. 180 fokon sütöttem 30 percet.
Édes csigákhoz is jó a tészta, mivel a töltelék amúgy is ízlés szerinte édesítve van és a tészta is enyhén édes a cocomas miatt, ezért pluszba már nem is tettem a tésztába semmit.
Éléskamra vegán kelt sütik és piskóta lisztkeverék megvásárolható közvetlenül a gyártótól:
http://glutenmenteslisztek.hu/Eleskamra-vegan-keltes-sutemeny-piskota-glutenmentes
Válogass további termékeink közül is: